tirsdag 27. desember 2011

Dansk ABB-jul i Abu Dhabi



Tok en tur innom kollega Morten Trillingsgård 1. juledag, hvor hans kone Mette og barna Katrine, Sofie og Fredrik gjorde seg klar til storinnrykk av danske gjester. Anledningen var naturligvis den tradisjonelle danske julelunsjen, som varer i time etter time med god mat og drikke. Morten har lang fartstid bak seg fra ABB i Norge, som også er årsaken til at han nå jobber innen ABBs olje- og gassvirksomhet i Midtøsten.

Peter

mandag 26. desember 2011

Julegave fra ABB til Høgskolen i Telemark

 

Jeg var med da Charles Wilhelmsen hadde med seg et SafeRing-anlegg fra ABB i Skien, som skal brukes i undervisningen ved elkraftlinjene på Høgskolen i Telemark. Se studentene «pakke ut gaven» i denne videoen :-)

Peter

lørdag 24. desember 2011

Julaften i Dubai, med ABB-vri


Julaften 2011 har jeg tilbragt i Dubai i De Forente Arabiske Emirater. Før julemiddagen besøkte vi Burj Khalifa, verdens høyeste bygning. Det var ikke med rent lite stolthet at jeg kunne fortelle mitt reisefølge at ABB i Skien har levert mellomspenningsanlegg til det spektakulære bygget som rager mer enn 800 meter over bakken. Produktene fra mellomspenningsfabrikken vår bidrar til stabil strømforsyning og beskyttelse av sentrale komponenter i strømdistribusjonen. Den norske fabrikken har også levert til andre prosjekter i Dubai. ABB i Norge er også sentrale i olje- og gassvirksomheten i Emiratene og Qatar.

Om noen er i tvil, så er Burj Khalifa bygget vi ser helt til høyre i dette bildet, som jeg tok før soloppgang lille-julaften. Fortsatt god jul til dere alle!

Peter

torsdag 22. desember 2011

Hei hå nå er det (snart) jul igjen....




Årets tradisjonelle julelunsj er vel overstått. Snitter, kransekake, Kong Haakon konfekt og høydepunktet - det store vinlotteriet! Det er veldig hyggelig å ha tid til en pust i bakken sånn helt i innspurten. Alle har pyntet seg og alle gleder seg til jul! Det er litt som siste dag på skolen før jul - jeg husker den følelsen og den er god! :-) Er vi heldige blir det snø og skiføre og noen herlige dager med fri, før vi skal ta fatt på nye arbeidsoppgaver i januar! Det verste er at jeg allerede gleder meg til det. Har hatt møte med et filmselskap som skal igang med et spennende prosjekt for oss - det blir gøy. Mer om det en annen gang! :-) Nå sier jeg bare GOD JUL alle ABBere!

Hilsen Helene

onsdag 21. desember 2011

Klatring med ABB

Etter nok en spennende ut utfordrende dag på jobb, er det herlig med litt avveksling. - Og hva er vel da ikke bedre enn å tilbringe noen timer i veggen på klatreverket med gode venner og kollegaer. ABB har virkelg tatt inn over seg hvor viktig trivsel og miljø er for de ansatte, noe som også gjelder utenfor normal arbeidstid. Det legges derfor tilrette ved å investere i de ansattes helse ved å tilby ulike aktiviteter, ja... også utenfor arbeidstiden. En av de er klatring, alle ABB ansatte får derfor fri adgang til klatreverket en gang i uken (noe jeg synes er en super deal!). Så om du jobber i ABB, og tar deg en tur innom klatreverket etter jobb en dag, kan du være ganske sikker på at du møter på noen ivrige kollegaer som henger i selene :-)
Jeg forsøker å komme meg til klatreverket for å klatre og buldre litt i noen timer minst en gang i uken. Denne uken ble det onsdag, noe som er litt kjedelig siden det kræsjer med fotballtreningen til ABB (så her er det virkelig valgets kvaler som gjelder). Denne uken tok jeg
turen med Ronnie som jobber med software utvikling innen automasjon i ABB, og da er jo klatring en fin fin aktivitet siden det blir litt tid mellom øktene til å skravle om teknologi, lønningspils og annet spennende nytt fra andre avdelinger.
Hilsen Bengt

tirsdag 20. desember 2011

Barneavdelingen fikk 20 000 kroner



Tidligere i høst besøkte jeg Sykehuset i Telemark, hvor barneavdelingen fikk overrakt en sjekk på 20 000 kroner fra ABB i Skien. Premien var et resultat av at koret til mellomspenningsfabrikken vår vant "det store korslaget" under ABB-festivalen i Bergen. Premien valgte de å gi til barneavdelingen, sammen med en fremføring av vinnersangen, "Proud Mary". Har lagt ut noen flere bilder i albumet vårt. Ta en titt!

Hilsen Line

Salg på Billingstad til inntekt for SOS-barnebyer


Her ser dere Rannveig, Line og meg da vi nettopp hadde salg på Billingstad av julegaver til inntekt for SOS-barnebyer. Det var stor interesse for å kjøpe fra overskuddslageret av gamle julegaver til ansatte. En fin måte å få samlet inn penger til et godt formål, samtidig som vi får ryddet på lageret og gitt folk sjansen til å sikre seg nyttegjenstander til en fornuftig pris - enten til seg selv eller som julegaver.

Therese

mandag 19. desember 2011

50 år i ABB!


Jeg møter stadig fascinerende kolleger på tur rundt omkring i ABB-land. Jeg måtte bare legge ut dette bildet av min kollega Arne Helgesen fra den ene fabrikken vår i Skien. Han har vært over 50 år i ABB-systemet, rett og slett imponerende :-) Og han har ikke gitt seg ennå!

Peter

fredag 16. desember 2011

Jul i barnebyen i Valmiera



SOS-barnebyer i Asker har akkurat besøkt "Askerhuset" i Valmiera i Latvia, hvor ABB er en av støttespillerne. Jeg har lagt ut noen flere bilder i albumet vårt, som kan ses i høyremenyen. ABB støttet byggingen av huset i barnebyen som ble åpnet i 2007. Tidligere i høst samlet ABB inn 60.000 kroner under ABB-festivalen i Bergen, penger som har gått til ny sykkelbod, nytt gjerde og sykler i barnebyen :-)

Peter

Skarv FPSO på Stord

En liten filmsnutt jeg laget tidligere i år i forbindelse med BPs Skarv FPSO besøk ved verftet på Stord. Skipet er tre fotballbaner langt og et imponerende skue! Jeg fikk en tur ombord også, men har ikke film fra det. Har imidlertid lagt ut noen bilder i arkivet vårt, ta en titt der!

Peter

fredag 2. desember 2011

Jan Wøien demonstrerer ABBs hurtiglader på ZERO-konferansen


Det stod en kø av biler utenfor ABBs hurtiglader under ZERO-konferansen på Gardermoen 22.-23. november. Og den gode nyheten er at med en hurtiglader får elbilen nesten fulladet batteri bare i løpet av 15-30 minutter. Jeg fikk ABB-kollega Jan Wøien til å fortelle litt om hvordan det hele fungerer.

Peter