fredag 23. mars 2012

"Tar du en utfordring?"

"Har du lyst å være med å hjelpe til litt på Lederkonferansen?" - var spørmsålet jeg fikk av kommunikasjonsdirektøren i ABB like før jul. Positiv og åpen som jeg er for nye spennede oppgaver sa jeg selvfølgelig ja til dette.

Så, noen måneder senere møter jeg den samme sjefen igjen, hvorpå overrekker et tosiders ark der det står "Agenda: ABBs lederkonferanse 2012" og forklarer; "da er programmet klart slik at dere kan begynne å forberede dere som konferansierer". Da var det ikke rart at vi nesten satt kaffen i halsen, det var vel ikke akkurat dette vi først hadde sett for oss. Men vi kunne ikke annet enn å takke, bukke og si ja til denne unike muligheten. Vi hadde jo nettopp blitt tilbudt å være med på en konferanse det normalt tar lang tid å gjøre seg fortjent til å være med på, etter kun noen små måneder. I "bytte" mot at vi måtte geleide 150 av selskapets øverste ledere gjennom to spennede dager sprekkfulle av interessante presentasjoner, foredrag og opptredener.



Det var derfor to særlig spennte traineer som entret scenen tirsdag morgen for å erkælre lederkonferansen for åpnet, og introdusere første runde foredrag ved sjefen sjøl, og alle divisjonsdirektørene. Altså, for som konferansier har man jo gjerne noen forventninger i at man skal være litt tydelig, vittig og engasjerende, etc., egentlig litt som "limet" som holder alt sammen og vedlikeholder den "røde tråden".

Etter hver som vi kom igang fant vi fort ut at det faktisk var en ganske spennede og interessant oppgave vi hadde fått, for maktforholdet var for noen små minutter snudd, og det var vi som fikk ordet mens alle sjefene våre måtte lytte til oss for en gangs skyld (litt kult!). At det var et utrolig innholdsrikt og lærerikt arrangement burde også nevnes, for vi lærte mye om både selskapet, industriene og andre prosesser underveis. Vi burde også få med en god latter - for det var selvfølgelig lagt inn et og annet humoristisk innslag som gjorde det hele til mer enn en fornøyelse! - Det hele ble avsluttet med varme ord, takk og blomster fra sjefen selv, direktør Steffen Waal.



Hilsen Bengt og Kristoffer

torsdag 15. mars 2012

En inspirerende arbeidsdag

Tirsdag 13. mars, i strålende sol, gikk turen til Sundvolden Hotel og årets Lederkonferanse. Etter å ha passert Sollihøgda og kjørt gjennom Ringeriksporten åpenbarer naturen seg utrolig vakkert med snøkledde Norefjell som et bakteppe til landskapet foran som avsluttes med en blinkende Tyrifjord. Gode minner fra barne- og ungdomstid på Ringerike strømmer på og plutselig hører jeg meg selv nynne på Blåveispiken.

Vel fremme, er det bare kjentfolk å se:


Presis kl 09.30 starter konferansen, og i år fikk to traineer, Bengt (Sørensen) og Kristoffer (Dønnestad) jobben med å binde sammen programpostene, noe de gjorde med glans!



Det ble en meget lærerik dag med mange gode presentasjoner som ga oss innblikk i:

- ABBs strategi frem til 2015 - meget spennende!
- Hva hver enkelt divisjon arbeider med, deres produktgrupper og planer om vekstinitiativ. Også meget spennende!
- Oppdatert kommunikasjonsstrategi. Sosiale medier har gjort sitt inntog og vil bli brukt aktivt av ABB i tiden fremover. 
- Og sist, men ikke minst, en rød tråd som gikk igjen i divisjonspresentasjonene:  Service, Service, Service...  Et område på tvers av divisjonene som vil gi god avkastning på sikt!
- Avslutningen av første konferansedag var et innslag med Marianne Krogness som mange vil huske som Sandra Salamander i Pelle Parafins bøljeband eller som "Shell-dama". Marianne hadde mange gode poeng og hun satte lattermusklene i gang!

En spesiell takk vil jeg rette til info-staben som har hatt arbeidet med planlegging og gjennomføring av årets Lederkonferanse!

Da første konferansedag var slutt, satte jeg meg i bilen og forlot konferansen med en god følelse og i takknemlighet over å være en ABB-ansatt!

Astrid Weinholdt

onsdag 7. mars 2012

Filmen fra ABB-festivalen 2011



På tide å legge ut filmen fra ABB-festivalen. Se og nyt! Hvis det ser moro ut, så kan vi bekrefte at det var det :-)




fredag 2. mars 2012

Color Lines landstrømsanlegg fra ABB samlet seminardeltakere fra hele Norge!

Hamnar från hela Norge deltog på landströmsseminariet ombord på Color Magic i Oslo hamn den 29 februari. ABB har levererat all elektrisk utrustning ombord fartyget och i Oslo hamn för att möjliggöra att fartyget kan stänga av sina motorer och fortsätta driften på miljövänlig elkraft.







Seminariet startade med en demonstration när fartyget kopplade in sig till kraft från land och fortsatte sedan med ett flertal presentationer från bland andra Color Line, Oslo hamn och Bellona som alla är mycket nöjda med investeringen. Color Line visade att man med dagens oljepris sparar pengar på att låta fartygen använda landström när man ligger i hamnen. Dessutom försvinner ett punktutsläpp av kväveoxider, partiklar och buller mitt inne i Oslo centrum samtidigt som koldioxidutsläpp motsvarande 1 700 bilar elimineras varje år.

Jag presenterade ABBs tekniska lösningar som möjliggör för att hamnar, oavsett typ och storlek, kan ansluta sina fartyg till miljövänlig kraft från land. Mitt budskap är att tekniken och lösningarna för att koppla in fartyg till elnätet finns, är baserad på standardkomponenter, och är levererade till många hamnar redan idag. Efter Color Lines lyckade projekt i Oslo är jag övertygad om att fler norska hamnar kommer att följa efter. Jag ser fram emot att inom kort få presentera framgångshistorier från andra stora viktiga hamnar i Norge som Bergen, Kristiansund, Stavanger med flera. Potentialen för att på ett lönsamt sätt reducera utsläpp i miljösmarta hamnar är enorm!


/Ola Norén, Landstrømsansvarlig