torsdag 26. april 2012

ABB samlet i Houston


Ikke rart denne kunden lurer på hva han skal velge, med hundrevis av foredrag og workshops på menyen. Jeg befinner meg akkurat nå i Houston, på ABBs Automation & Power World, som er et stort kundearrangement med mer enn 5000 besøkende. Vi er snart ferdig med siste dag, etter en uke fullpakket av teknologi og gode løsninger for industri- og kraftkunder.

Oppunder 30 grader i skyggen på dagtid, gjør det til en i overkant het opplevelse for en iskald nordmann, men det som varmer aller mest er likevel det å få tilbringe over en uke med fokus på løsninger for bedre energieffektivitet, økt produktivitet og stabil kraftforsyning.I all hovedsak er det det våre produkter og systemer er godt for, enkelt og greit. Mange av mine kolleger i norske ABB har holdt innlegg og/eller stått på utstillingen vår.

Foruten å være et tilbud til kunder er Automation & Power World også en viktig møteplass internt i selskapet. Her kan man effektivt treffe mange likesinnede på kort tid. Neste uke fortsetter Houston-moroa med Offshore Technology Conference, også her med mange fra norske ABB tilstede.

PS! Flere bilder i albumet i høyremenyen!

Peter


søndag 22. april 2012

Trollbundet i Hammerfest













Spent kom jeg ut av flyet i strålende sol, Hammerfest på sitt aller beste!
Snekledde vidder, sol og helt vindstille, jeg var trollbundet fra første sekund! Eivind, Ole-Morten og jeg skal delta på ”The Barents Sea youth Conference” i helgen. Eivind og jeg skal også delta på ”The Barents Sea Conference” utover uken sammen Bjarte, Per-Erik og Sigurd.http://www.barentshavkonferansen.no/barents-sea-conference/
Helgen har vært veldig travel, med presentasjoner, work-shops, omvisning på Melkøya, middager osv. Helgen har vært helt perfekt, jeg har møtt mange spennende mennesker, knyttet gode kontakter, fått omvisning i Hammerfest av Sigurd vår nye avdelingsleder her i Hammerfest.


Det er søndags kveld og jeg tenkte jeg skulle legge inn noen bilder som viser hvor utrolig flott det er her oppe. Jeg skal så nyte eksotiske Hammerfest videre;)


Hilsen Pie Haug










søndag 15. april 2012

Omvising, roboter og annen morro hos ABB Skien

I forbindelse med et prosjekt fikk jeg muligheten til å reise innom en av ABBs lokasjoner i Skien. Her finner vi det kanskje største produksjonsmiljøet i ABB Norge, for kraftprodukter og kraftsystemer (blandt annet transformator kiosker, nettstasjoner, ulike brytere og slikt). Eller for å si det på en annen måte, om du ser en transformatorkios (slik bokser/små e-hus som de som står runt omkring i nabolag i det ganske land) med et ABB skilt på, står det høyst trolig også Made in Skien, Norway på den.

Jeg var også så heldig at jeg også fikk en rask omvisning i produksjonslokalene, der jeg fikk se alle "linjene" (produksjonsprosessen for de ulike produktene). Omvisningen var svært interessant, spesielt siden det er et utrolig sterkt fokus på effektivisering og forbedring i alle ledd. Jeg fikk også se noen av de nye "leketøyene" som et viktig ledd i denne forbedringsprosessen. Blandt disse var en nylig anskaffet sveiserobot (av den oransje typen fra ABB selvsagt!) som gjorde unna en sveisejobb på et bryterskap som må være helt tett, følgelig med høy presisjon i en imponerende hastighet. Det var derfor svært interessant når blide og fornøyde ABBere ivrig fortalte om den med stolthet. Se et bilde under :-)

Ser jo at jeg ikke fikk med roboten i bildet, så legger ved en link til en av "skrytevideoene", som forøvrig er så kul at den burde sees uansett ;-) http://www.youtube.com/watch?v=SOESSCXGhFo