onsdag 29. august 2012

På byen med UNGiABB


"Ung i ABB" er, som navnet tilsier, en gruppe i ABB Norge for de som ser på seg selv som unge. Gruppen ble startet i 2011 da noen av de yngre ansatte ønsket å samle andre unge på ett sted, Facebook. En fantastisk måte å bli kjent med de andre på da ikke alle deler samme kontor-adresse.





Etter de to turene til firmahyttene i Hemsedal i vinter ble det stille i gruppen en stund. Da ei venninne på kontoret og jeg planla den kommende helgen, kom jeg på at dette var en fin sjanse til å finne på noe nytt med Ung i ABB-gruppen. Event på facebook ble laget, punsjen blandet og Petter stilte med romslig leilighet i Gamlebyen. Her fikk vi endelig mikset sammen flere unge og nye ABBere og flere hadde aldri truffet hverandre før. Det ble fort trangt om plassen og turen gikk så videre til Sosialen ved Youngstorget.

Eksempel på noen UNGiABBere fra kvelden

Det ble en fantastisk kveld med flotte folk. Neste sammenkomst er nok ikke langt unna!
Kom og bli en ABBer du også :)

-Helene A.


tirsdag 21. august 2012

Hvorfor vi liker ONS

Om bare én uke åpner dørene til hallene i Stavanger Forum og ONS 2012. Det er to år siden sist, og jeg ser fram til å ta turen igjen. ONS er rett og slett en begivenhet jeg ikke vil gå glipp av. 

Jeg vil nok tilbringe mesteparten av tiden på ABBs utstilling i hall D, stand 446, sammen med en bråte av faglig dyktige og naturligvis meget hyggelig kolleger fra hele landet. Ta gjerne turen innom oss!

Sett fra utsiden er en messe en messe. Det er prangende boards og utstillingsmoduler, glossy brosjyrer, fancy presentasjoner på store berøringsskjermer.  Og slik skal det naturligvis være. Men en messe så veldig mye mer enn det. 

For meg er det viktigste at man får treffe flest mulig relevante mennesker på kortest mulig tid, ansikt til ansikt. Det kan være representanter for kunder, leverandører eller andre, men aller størst pris setter jeg på at man får mer tid til å kommunisere med kollegene sine. 

Bildet er fra ONS tilbake i 2008 og er tatt av kollega Håvard Devold.

Det er alltid hektisk under ONS. Likevel har de fleste som regel noen ekstra minutter å avse. Det gjør det mulig å gå mer i dybden på temaer enn det man rekker i en enda mer travel hverdag. Da befinner man seg gjerne også på vidt forskjellige geografiske steder. 

Det er alltid hyggelig og nyttig på denne typen messer, men ekstra spesielt blir det jo når det skjer på hjemmebane. Da vil man som regel treffe enda flere av de menneskene man har mye med å gjøre i hverdagen. For oss som jobber med kommunikasjon er ONS en mulighet til å komme enda tettere på den operative delen av virksomheten vår, og det tross alt den vi er til for!

Peter

fredag 3. august 2012

Fremtiden er elektrisk

Jeg kjørte elektrisk bil for aller første gang i juni. Det ga mersmak! Stillegående, responsiv og kjapp til beins var det som slo meg etter testkjøringen. Det var ganske enkelt en god kjøreopplevelse.

Bilen var en Nissan Leaf, som vi disponerer ved avdelingen vår i Fyllingsdalen i Bergen. Den kan alle ansatte bruke på oppdrag for ABB. Vi er så heldige at vi lager våre egne hurtigladestasjoner for elbiler, så vi har derfor kostet på oss å installere en ved bygget vårt i Krokatjønnveien 11c. Den er for øvrig åpen for alle, helt gratis i bruk!

Den har blitt veldig populær etter at den ble innviet i mai i år. Den var bare Bergens andre hurtigladestasjon på tidspunktet, men stadig flere settes i drift over hele landet. For oss på Vestlandet kommer det nå ladestasjoner langs E39 fra Sogn- og fjordane til Rogaland, som vil bidra til å øke mobiliteten til norske elbilister. 

En av dem er nettopp åpnet på Stord, hvor jeg bor. Jeg tok en nærmere titt på den i dag (se bilde). Operatør er SKL - Sunnhordland Kraftlag. Flott beliggenhet, ved den nye Shellstasjonen på næringsområdet Heiane. Også denne hurtigladestasjonen er levert av ABB og kan nesten fullade batteriet i løpet av 15-30 minutter. 


 















Skal jeg være helt ærlig så har jeg aldri vurdert å kjøpe elektrisk bil. Nå stiller det seg litt annerledes. Jeg kan for eksempel komme meg enkelt til Bergen uten å lade og til Stavanger med et kort ladestopp i Aksdal eller på Randaberg. Skal jeg ut og reise via Haugesund eller Bergen lufthavn, der det selvsagt heller ikke et problem.


 















Det snakkes fortsatt om for dårlig utbygd infrastruktur og biler med for lav batterikapasitet og lasteevne. Det har lenge vært riktig, men det har heldigvis skjedd enormt mye de siste par årene og situasjonen er allerede en helt annen. Og det er ingen grunn til å tro annet enn at vi bare er i starten av elbilæraen ennå.

P