søndag 7. april 2013

Namaste


Bengaluru - eller Bangalore som byen het før 2006 - er med sine vel 8 millioner innbyggere Indias tredje største by og hovedstad i den sørvestlige staten Karnataka. Bengaluru har etablert seg som en IT-hub og har tiltrukket seg store internasjonale firmaer, deriblant ABB som har etablert seg her med flere kontor og over tusen ansatte.

Som Bengt og Henrik har også jeg fått mulighet til å oppleve hvordan det er å jobbe for ABB utenfor Norge. På vegne av OGP Prosessautomasjon har jeg siden februar vært utstasjonert i India for å delta på Topside og Hullside SW FAT av Knarr/Jordbær sammen med ABB sitt prosjektteam ved INOPC og representanter fra SHI, Teekay, BG, DNV og FMC. Totalt teller vi syv ulike nasjonaliteter og vi representerer et bredt spekter av ulike kulturer med forskjellige måter å jobbe og kommunisere på. Det er til tider både underholdende og utfordrende å være "Lost in Translation" når det kommuniseres på engelsk, koreansk, indisk - og gjerne en miks av disse språkene.


Under ser dere et bilde av Topside SW FAT teamet som ble tatt i forbindelse med omtale i ABB Together.

Under FAT har vi jobbet tett sammen med med våre partnere i prosjektet og sluttkunden for å teste og tilpasse systemet slik at alle krav til funksjonalitet og oppførsel er tilfredsstilt. Det har blitt noen lange dager og uker, og da er det spesielt kjekt å koble av med hyggelig selskap i en litt mindre formell setting.


Det å dra på jobbreise til et eksotisk land som India har sine fordeler og utfordringer. Noe av det første man opplever når man ankommer India er et kaotisk trafikkbilde der man kjører på kryss og tvers mellom lastebiler, autorickshaw, kyr og mennesker. Det som for en uinvidd nordmann oppleves som en ukontrollert tilstand er helt normalt for de lokale sjåførene, men det skal sies at man venner seg til forholdene etter en stund.

Neste uke feirer vi indisk nyttår og med det markeres slutten på mitt opphold i India. Om noen uker sendes ABB systemet fra INOPC til SHIs skipsverft i Geoje, Sør-Korea, og det betyr for min del at jeg skifter arbeidsplass fra kontor i Bengaluru til site i Geoje. Det skal bli spennende å jobbe sammen med nye kollegaer i Sør-Korea under commissioning av Knarr.

Hilsen,
Rasmus

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar