mandag 8. april 2013

Våren har kommet på Billingstad

Våren er kommet, snøen smelter,vi er i april. Mye har skjedd og mye skjer fremover. Mitt kjære Arsenal klatrer på tabellen i den engelske serien, og legger en erkerival som Tottenham bak oss. Da vet jeg at det er vår og sommeren er på vei inn. Tippeligaen er også i gang og fredag kveld var jeg sammen med flere ABBere vitne til at Odd slo Vålerenga på Skagerak Arena i Skien. God stemning og kjente fjes på tribunen. Det er moro at så mange ABBere er samlet og nyter norsk fotball på sitt beste etter endt arbeidsuke. ABB har også vært stolt sponsor av Odd i en årrekke.
Nå har jeg lagt mars måned bak meg, er over halvveis i praksisperioden og har to spennende måneder igjen i ABB. Mars har gått som et skudd, blant annet på grunn av påskeferien i slutten av måneden. Jeg har selv vært på ferie, og da jeg landet på Gardermoen, ble jeg ønsket velkommen av en stor ABB-plakat, rettet mot olje-og gassindustrien og om hvordan vi kan bidra til trygg og energieffektiv drift. Dette er et eksempel på hva noen av mine kollegaer på Billingstad har vært med på å lage. Jeg synes det alltid er moro å se slike ABB-reklamer, enten man er på Gardermoen eller på Skagerak Arena. Og det er jo spesielt hyggelig å bli ønsket velkommen hjem av ABB når man kommer fra ferie eller en forretningsreise.
ABB har et godt bedriftsidrettsmiljø, som jeg prøver å få være en del av så ofte jeg kan. Det er god temperatur på ABB fotballtreninger på Vallhall hver mandag. Kaptein Morten Stensli holder nå på å sy sammen et lag som skal representere ABB under Strømsgodsets cageballcup som arrangeres i slutten av mai. Med tanke på at det er sjefens hjemby, stilles det skyhøye krav og vi alle vet at administrerende direktør og fotballinteresserte Steffen Waal forventer at bøtta blir med hjem.
Når vi skal i ilden i cupen om en drøy måned, satser vi at formen er på topp for alle, og at vi sørger for en prestisefylt tittel på cven vår. Men det aller viktigste er det sosiale. Jeg har blitt kjent med mange flere i ABB, fra ulike avdelinger,etter at Morten rekrutterte meg på disse treningene. Fotball er moro året rundt, men nå som det er lysere tider og alle vil komme i form til sommersesongen, så er fotball med kollegaer ekstra motiverende.
Ønsker alle en riktig sprek måned, hilsen meg på Billingstad.
Ahmed

søndag 7. april 2013

Namaste


Bengaluru - eller Bangalore som byen het før 2006 - er med sine vel 8 millioner innbyggere Indias tredje største by og hovedstad i den sørvestlige staten Karnataka. Bengaluru har etablert seg som en IT-hub og har tiltrukket seg store internasjonale firmaer, deriblant ABB som har etablert seg her med flere kontor og over tusen ansatte.

Som Bengt og Henrik har også jeg fått mulighet til å oppleve hvordan det er å jobbe for ABB utenfor Norge. På vegne av OGP Prosessautomasjon har jeg siden februar vært utstasjonert i India for å delta på Topside og Hullside SW FAT av Knarr/Jordbær sammen med ABB sitt prosjektteam ved INOPC og representanter fra SHI, Teekay, BG, DNV og FMC. Totalt teller vi syv ulike nasjonaliteter og vi representerer et bredt spekter av ulike kulturer med forskjellige måter å jobbe og kommunisere på. Det er til tider både underholdende og utfordrende å være "Lost in Translation" når det kommuniseres på engelsk, koreansk, indisk - og gjerne en miks av disse språkene.


Under ser dere et bilde av Topside SW FAT teamet som ble tatt i forbindelse med omtale i ABB Together.

Under FAT har vi jobbet tett sammen med med våre partnere i prosjektet og sluttkunden for å teste og tilpasse systemet slik at alle krav til funksjonalitet og oppførsel er tilfredsstilt. Det har blitt noen lange dager og uker, og da er det spesielt kjekt å koble av med hyggelig selskap i en litt mindre formell setting.


Det å dra på jobbreise til et eksotisk land som India har sine fordeler og utfordringer. Noe av det første man opplever når man ankommer India er et kaotisk trafikkbilde der man kjører på kryss og tvers mellom lastebiler, autorickshaw, kyr og mennesker. Det som for en uinvidd nordmann oppleves som en ukontrollert tilstand er helt normalt for de lokale sjåførene, men det skal sies at man venner seg til forholdene etter en stund.

Neste uke feirer vi indisk nyttår og med det markeres slutten på mitt opphold i India. Om noen uker sendes ABB systemet fra INOPC til SHIs skipsverft i Geoje, Sør-Korea, og det betyr for min del at jeg skifter arbeidsplass fra kontor i Bengaluru til site i Geoje. Det skal bli spennende å jobbe sammen med nye kollegaer i Sør-Korea under commissioning av Knarr.

Hilsen,
Rasmus