fredag 23. mars 2012

"Tar du en utfordring?"

"Har du lyst å være med å hjelpe til litt på Lederkonferansen?" - var spørmsålet jeg fikk av kommunikasjonsdirektøren i ABB like før jul. Positiv og åpen som jeg er for nye spennede oppgaver sa jeg selvfølgelig ja til dette.

Så, noen måneder senere møter jeg den samme sjefen igjen, hvorpå overrekker et tosiders ark der det står "Agenda: ABBs lederkonferanse 2012" og forklarer; "da er programmet klart slik at dere kan begynne å forberede dere som konferansierer". Da var det ikke rart at vi nesten satt kaffen i halsen, det var vel ikke akkurat dette vi først hadde sett for oss. Men vi kunne ikke annet enn å takke, bukke og si ja til denne unike muligheten. Vi hadde jo nettopp blitt tilbudt å være med på en konferanse det normalt tar lang tid å gjøre seg fortjent til å være med på, etter kun noen små måneder. I "bytte" mot at vi måtte geleide 150 av selskapets øverste ledere gjennom to spennede dager sprekkfulle av interessante presentasjoner, foredrag og opptredener.



Det var derfor to særlig spennte traineer som entret scenen tirsdag morgen for å erkælre lederkonferansen for åpnet, og introdusere første runde foredrag ved sjefen sjøl, og alle divisjonsdirektørene. Altså, for som konferansier har man jo gjerne noen forventninger i at man skal være litt tydelig, vittig og engasjerende, etc., egentlig litt som "limet" som holder alt sammen og vedlikeholder den "røde tråden".

Etter hver som vi kom igang fant vi fort ut at det faktisk var en ganske spennede og interessant oppgave vi hadde fått, for maktforholdet var for noen små minutter snudd, og det var vi som fikk ordet mens alle sjefene våre måtte lytte til oss for en gangs skyld (litt kult!). At det var et utrolig innholdsrikt og lærerikt arrangement burde også nevnes, for vi lærte mye om både selskapet, industriene og andre prosesser underveis. Vi burde også få med en god latter - for det var selvfølgelig lagt inn et og annet humoristisk innslag som gjorde det hele til mer enn en fornøyelse! - Det hele ble avsluttet med varme ord, takk og blomster fra sjefen selv, direktør Steffen Waal.



Hilsen Bengt og Kristoffer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar