fredag 22. november 2013

Traineetur til Tyskland


Årets høydepunkt og utenlandsreise for oss traineer gikk av stabelen 12-14.11 med Tysklandsreise. Vell framme i Mannheim tok Kristoffer som selvutnevnt kjentmann oss med til en tradisjonell Bayersk restaurant for å teste ut de lokale spesialitetene; Sauerkraut, Schwein Knödel og Weissbier. Bortsett fra Ajla med sin Schweinshaxe var alle enige om dette var ett godt møte med den tyske kulturen =)
 

Noen av de tyske traineene og oss

Onsdag ble den store maratondagen. Starten gikk på ABBs tyske hovedkvarter i Mannheim hvor vi ble varmt mottatt av de tyske traineene.  I god ånd ble det gjennomført presentasjoner av våre respektive virksomheter og traineeprogrammer, etterfulgt av en omvisning på «ABB Campus». På campus jobber det ca 2050 personer i henholdsvis Group Functions og Power systems samt at forskningssenteret for 800xA drives herfra.
 
Fabrikken i Heidelberg


Fra Mannheim gikk turen til ABB STOTZ-KONTAKT GmbH i Heidelberg hvor Dietmar Eckel informasjonssjef ga oss en omvisning på fabrikken. Det var fascinerende å se hvordan produkter vi selger blir laget, i dette tilfelle MCBer (mini circuit breaker). Dagens positive suprise var at ABB som lokalt CSR-arbeid tuner biler for handikappede personer. På verkstedet blir bilene tilpasset slik at personer uten armer kan kjøre sin egen bil. Dette initiativet ble startet av en ABB ansatt ved fabrikken etter at han selv mistet armene i arbeidsulykke. Snakk om drivkraft!


 

Torsdag var hjemreisens dag, men det ble heldigvis tid til å besøke det tekniske museet i Mannheim. Her anbefales det å beregne god tid, for det er mye artig å henge fingrene i=)



 

Alt i alt en meget spennende og lærerik tur! Takk til de tyske traineene for deres varme mottakelse, det settes pris på!

 
Auf wiedersehen
Andreas

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar