mandag 19. november 2012

Traineedager

Torsdag og fredag for to uker siden var det endelig klart for teambuilding blandt traineene i ABB. Vi hadde alle gledet oss til dager med både faglig og sosialt påfyll. Torsdagen startet med presentasjon av både Troll- og Goliatprosjektene. Trond Torgersen fortalte ivrig om teknologiske utfordinger og uvante problemstillinger i trollprosjektet.  ABB har i dette prosjektet tatt på seg oppgaver vi ikke har gjort før. Etter to timer med presentasjon og spørsmål fra ivrige traineer kom Einar Visnes og fortalte oss om Goliatprosjektet. Vi er flere traineer som har jobbet og jobber med Goilat, så for oss var dette ekstra interessant. 


Etter dagens faglige påfyll ble Einar med oss til lunch i ODV. Flere ble fornøyde når det ble servert sushi i kantina denne dagen. Teambuilding var neste post på programmet, og ingenting passet bedre enn en tur i curlinghallen på Fornebu!  Vi fikk først litt opplæring, før vi tok turen ut på isen (noen litt mer stabile enn andre) og spilte kamper. Det var flere som sendte curlingsteinen fremover etter at magen hadde vært innom isen, men med litt ivrig kostehjelp fra medspillerene ble det flere poeng av det også. Curling kan absolutt anbefales til andre som skal på teambuiding, det er engasjerende og et ordentlig lagspill. Etter vinnerlaget hadde tatt i mot heder og ære for curlinginnsatsen var det klart for en bedre middag på Grilleriet.

 

På fredagen stod kraftforsyning på programmet. Vi tok først turen til Kaggefoss kraftstasjon hvor ABB har levert kontrollsystemet. Vi var veldig heldig med tidspunktet vi kom, fordi kraftsatsjonen har i utgangspunktet  fire  turbiner i drift, men nå skulle den ene oppgraderes, så den var demontert. Vi klatra i stiger og smøyg oss inn i små avlukker for å se på de forskjellige delene. Jeg tror samtlige kan si at de kan mer om kraftstasjoner nå enn før vi kom.
Siste post på programmet var omvisning på servicefabrikken for transformatore i Drammen. ABB har  Norges mest vellustyrte reperasjonsverksted for transformatorer. Store og små, forbrente og skadede transformatorer setttes i stand her. I (veldig) grove trekk fikk jeg inntrykk av at mye av servicen består av å ta vare på de delene som ikke er helt ubrukelige i en ødelagt transformator (f.eks kjernen i en brent transformator), i tillegg til å reparere på kortere tid enn det tar å bestille og motta en helt ny.  Hvis noen av oss blir bare halvparten så engasjert i jobben vår som fabrikksjef Knut Herdlevær tror jeg vi har mange morsomme arbeidsdager fremfor oss.
Jeg vil takke for noen innholdsrike dager,  og som resultatet skal være etter teambuilding, vil jeg si vi har blitt en mer sammensveiset gjeng og at vi lærte en hel del!
 -Terese Syre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar