onsdag 24. september 2014

"3-9"-samling hos Mesta

Onsdag 24.09 tok Mesta imot rundt 60 traineer fra ABB og de andre medlemsbedriftene i Traineenettverket (https://www.facebook.com/traineenettverket). Kort fortalt er Traineenettverket et nettverk som bidrar til regelmessig kontakt mellom traineer på tvers av bedrifter og bransjer. På samlingene møter vi mennesker i lignende situasjon som oss selv, og vi kan dele erfaringer fra traineeprogrammene og bygge nettverk.

Mingling før foredragene.
En annen fordel med samlingene er at vi får faglig påfyll via foredrag. Tema for denne samlingen var «Overgangen fra trainee til leder», og først ga Stig Ingar Evje, regiondirektør region sør, oss en introduksjon av Mesta og innsikt i de store restruktureringene selskapet har vært igjennom de siste årene. Deretter fortalte Anja Fossdal, kommunikasjonssjef, og Ingrid Tjøsvold, prosjektdirektør, om deres syn på overgangen fra trainee til leder. 

Anja Fossdal har selv vært trainee, og hun påpekte hvor viktig det er å være nysgjerrig, ydmyk, læringsvillig og interessert i hva som foregår «på linjen». Da hun var trainee var traineebegrepet enda mer uklart enn det er i dag. Hun fortalte da en av traineene hadde besøkt noen av fagfolkene i Mesta så hadde de skrevet «Velkommen 3-9» (tre-ni) på tavlen. De visste nok ikke helt hvem som kom og hva denne "3-9" skulle gjøre. Det finnes sikkert slike eksempler i dag og, også i ABB. Ingrid Tjøsvold snakket fra et lederperspektiv. Hun uttrykte blant annet at ledere ønsker å bli utfordret av traineene og at det er viktig å ta på seg ansvar tidlig.

Ingrid Tjøsvold gir gode råd til traineene i Traineenettverket.

Jeg syns kvelden har vært både hyggelig og lærerik, så tusen takk til traineene i Mesta som arrangerte det hele. 

Hilsen Ajla

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar